RAB Groep

RAB is een echt familiebedrijf waarvan het hoofdkantoor is gevestigd op het zonnige Waddeneiland Texel.

Over RAB


RAB is een echt familiebedrijf waarvan het hoofdkantoor is gevestigd op het zonnige Waddeneiland Texel. Als zelfstandig opererende organisatie hebben wij al bijna 100 jaar ervaring in de handel in bouwmaterialen.

Voor zowel de professional als de particuliere klant is RAB toonaangevend op verschillende terreinen. In de 16 vestigingen door heel Nederland werken op dit moment 400 medewerkers.

We hebben Bouwcenter vestigingen in Oudeschild, Den Helder, Alkmaar, Amsterdam, Zwaag, Eemnes, Utrecht, Wassenaar en Sassenheim. 

Daarnaast is RAB exploitant van de GAMMA in Den Burg, Schagen en Harlingen. Verder heeft RAB KARWEI bouwmarkten in Huizen en Purmerend.

In Bleiswijk heeft RAB de grootste tegelzaak van Nederland. Met zo’n zestig merken en tegels in duizenden vormen, kleuren en maten hebben we de grootste collectie en we hebben met 1.500 verschillende soorten tegels ook de allergrootste tegelvoorraad.

Werkcultuur/waarom traineeship bij RAB:

Wat het werk zo leuk maakt is dat RAB een bouwmaterialenhandel is met diverse vestigingen waaronder Bouwcenters, Gamma/Karwei bouwmarkten en Jan Groen Tegels. Deze variëteit zorgt voor uitdagend werk en een inclusieve werkomgeving waarin teamleden van elkaar leren, samenwerken en plezier hebben. Binnen RAB zijn er meerdere stagiaires waar echt tijd voor wordt gemaakt en vanuit de organisatie wordt ervoor gezorgd dat jij je stage succesvol afrondt! RAB is een echt familiebedrijf, wat zich uit in onze platte organisatiestructuur, open communicatie en sterke focus op het creëren van een veilige en ondersteunende werkplek voor iedereen, met respect voor elkaar.

Ik ben Wisse Blom, een 21-jarige student bedrijfskunde aan het HBO en voor mijn stage heb ik een half jaar doorlopen bij RAB. Tijdens mijn stage heb ik mij verdiept en meegewerkt aan de CSRD rapportage; een nieuwe regelgeving binnen duurzaamheidsverslaggeving die steeds prominenter wordt. In deze rapportage staat transparantie centraal, waarbij bedrijven moeten rapporteren over cruciale thema's binnen hun organisatie. De uitdaging om in een vraagstuk te springen waar weinig over bekend is en dat voor alle bedrijven nieuwe materie is, sprak mij ontzettend aan. Bovendien sloot deze opdracht perfect aan bij mijn studie, waar duurzaamheid hoog op de agenda staat. Ik ging graag naar stage toe om te leren, maar ook heb ik enorm genoten. Voor toekomstige stagiaires die op zoek zijn naar een uitdagende stage met een ondersteunend team, kan ik RAB van harte aanbevelen!
Wisse Blom (21 jaar) - Stagiaire

Dus, ligt jouw
toekomst in finance?

Overige bedrijven

Finance & Insurance:

Accountancy: